NIMES 2018 poročilo s tekme

Ta vikend je v francoskem mestu Nimes zopet potekal  veliki mednarodni dvoranski lokostrelski turnir, ki šteje za svetovni indoor pokal. Letos so se turnirja udeležili le trije Kamničani, ki pa so bili zelo uspešni:

GAŠPER ŠTRAJHAR:

Prvič je na tem turnirju tekmoval v članski kategoriji. Tekmovalo je 181 tekmovalcev, V kavlifikacijah je ustrelil sanjski rezultat 592 krogov ( max.600), kar je pomenilo, da je za 4 kroge presegel že tako visoki  članski državni rekord 588 krogov, katerega lastnik je bil dobro leto Rok Bizjak iz LK Mins Postojna.

S tem vrhunskim rezultatom se je Gašper uvrstil na 6.mesto v kvalifikacijah in sicer med ekipo korejskih lokostrelcev. Za uvrstitev med 32 najboljših, ki so se pomerili v dvobojih, je bilo potrebno ustreliti najmanj 578 krogov.

Sledile so eliminacije (dvoboji), v katerih smo bili priča zares izenačenim in vrhunskim bojem. Gašper je prvi dvoboj proti korejskemu tekmovalcu MIN Byeongyeon s 6:4 dobil in se za uvrstitev med 8 najboljših pomeril z drugim Korejcem GYE Dong Hyun, kateri ga je premagal z 7:3. Gašper se je uvrstil na 9.mesto. Zmagovalec med člani je postal WIJLER Steve iz Nizozemske.

RAVNIKAR ŽIGA

Žiga je tekmoval v mladinski kategoriji, kjer je tekmovalo 119 tekmovalcev. Žiga se  je v kvalifikacijah s 569 krogi uvrstil na 17.mesto. Za uvrstitev med 32 najboljših, ki so se pomerili v dvobojih, je bilo potrebno ustreliti najmanj 557 krogov.

V eliminacijah se je Žiga najprej pomeril  s Francozom BRARD Bastienom in ga premagal s 6:4. V naslednjem dvoboju ga je čakal Italijan GOTTARDINI Andrea Carlo Giorgio, katerega  je Žiga porazil s  6:2. S tem dosežkom je bil Žiga že med osem najboljših. V naslednji dvoboju, ki je odločal za uvrstitev med najboljše štiri, pa je Žiga izgubil proti Francozu BARBIER Anthonyu s 6:4.

Žiga je bil na koncu na odličnem 8.mestu. Zmagovalec je med mladinci postal WISE Alex iz Velike Britanije.

ROŽIČ MIHA

Miha je prav tako kot Žiga  tekmoval v mladinski kategoriji, kjer je tekmovalo 119 tekmovalcev. Miha  se  je v kvalifikacijah s 541 krogi uvrstil na 67.mesto.

Za vse tiste, ki se niso uvrstili v eliminacije, je bila organizirana ločena tekma (second chance), kjer so se tekmovalci potegovali za simbolne nagrade in v tej skupini je tekmoval tudi Miha.

Vsi skupaj pa smo se veselili zmage STAŠA MODICA med mladinci sestavljeni lok, kjer je tekmovalo 59 tekmovalcev.

Mislim, da našim trem tekmovalcem lahko vsi iz srca čestitamo.

Več na naši FB strani - https://www.facebook.com/lkkamnik/

 

Ostali rezultati:  http://ianseo.net/Details.php?toId=3113

 

S5 Box