EP FIELD - SLOVENIJA SREBRNA

LOKOSTRELSKO EVROPSKO PRVENSTVO FIELD, Mokrice, 22.8.-26.8.

Konec avgusta je v lepem ambientu gradu Mokrice potekalo lokostrelsko evropsko prvenstvo field, ki ni olimpijska disciplina, vendar je zaradi atraktivnosti med tekmovalci zelo priljubljena. Tekmovanje je organizirala Lokostrelska zveza Slovenije.

Tekmovalo je 186 tekmovalk in tekmovalcev izb 19 držav, od tega 20 iz Slovenije. Slovenska reprezentanca je bila zelo uspešna po končanem tekmovanju, saj je izmed 11 dobitnic medalj končala na 5 mestu in sicer s tremi individualnimi in dvema ekipnima medaljama.

Član reprezentance je bil tudi član našega kluba Luka Arnež, ki je bil na tekmovanju zelo uspešen.
Luka je tekmoval v mladinski konkurenci z ukrivljenim lokom in se je na prvih kvalifikacijah na neznane razdalje uvrstil na odlično 5 mesto s 328 krogi.
V drugih kvalifikacijah se je na znanih razdaljah uvrstil na 8 mesto z rezultatom 313 krogov, tako da je zasedel v kvalifikacijah skupno 7 mesto s 641 krogi.
Po končanih eliminacijah se je med 16 tekmovalci uvrstil na odlično 5. mesto.

Predzadnji dan tekmovanja pa so naši fantje Luka Arnež (ukrivljeni lok), Staš Modic (sestavljeni lok) in Gašper Bolčina (goli lok) streljali v ekipni konkurenci. Po kvalifikacijah so bili za vrhunskimi Italijani na drugem mestu z 1955 krogi.
V polfinalu so streljali z reprezentanco Švedske. Pripravili so nam veliko veselje, saj so si z zmago nad Švedi že priborili nastop v finalu, kjer pa so morali priznati premoč odličnih Italijanov, katerih reprezentanca je na letošnjem evropskem prvenstvu osvojila kar 17 medalj.

Veselili smo se tudi obranitve naslova evropske prvakinje med članicami z ukrivljenim lokom Ane Umer (LK Ankaran), drugega mesta Nale Jurca med mladinkami z ukrivljenim lokom, tretjega mesta Toje Ellison med članicami s sestavljenim lokom in srebrne medalje ženske ekipe ( Ana Umer, Toja Elison in Tina Gutman).

Čestitamo!

Fotografije si lahko ogledate na naši FB strani - 

https://www.facebook.com/lkkamnik/photos/pcb.1205492192888015/1205491269554774/?type=3&;theater

 

EP Mokrice_2017

 

 

S5 Box