EVROPSKO PRVENSTVO V LOKOSTRELSTVU- INDOOR, Koper, 24-28.2.2015

V Kopru se je v soboto končalo dvoransko EP, na katerem je tekmovalo kar 5 Kamničanov kot članov SLO mladinske in članske reprezentance

JAKA KOMOČAR, KLEMEN ŠTRAJHAR, DEN HABJAN, GAŠPER ŠTRAJHAR IN ŽIGA RAVNIKAR, člani LK Kamnik so poleg ostalih zastopali slovenske barve.

EP KOPER_1

Velika udeležba tekmovalk in tekmovalcev iz 35 držav, odlična organizacija tekmovanja in prekrasen ambient koprske dvorane Arena Bonifika je pripomogla k temu, da se bodo te tekme tekmovalci in ostali udeleženci še dolgo spominjali. Pri organizaciji tekmovanja nas je sodelovalo tudi 9 Kamničanov, ki smo se skupaj z ostalimi kolegi iz slovenskih klubov trudili, da bi bilo tekmovanje na čim višjem nivoju.

Najboljši izmed Kamničanov je bil v kvalifikacijah med mladinci GAŠPER ŠTRAJHAR, ki je z rezultatom 587 krogov zasedel 5.mesto in podrl dolgoletni državni rekord. Na koncu tekmovanja pa smo se veselili tako ekipne zlate medalje, ki so jo dosegli naši mladinci s sestavljenim lokom kot tudi ekipne bronaste medalje, ki so jo dosegli mladinci z ukrivljenim lokom in s tem obranili bronasto medaljo iz EP 2013 na Poljskem. Bronasto odličje so poleg ROKA BIZJAKA iz LK Mins Postojna okrog vratu nadeli tudi GAŠPERJU ŠTRAJHARJU in ŽIGU RAVNIKARJU iz LK Kamnik.

EAIC Koper_27.2.2015_088

Ostale rezultate lahko pogledate na uradni spletni strani tekmovanja:

http://eaic-koper2015.si/

Foto: Aleš Rosa in Blanka Štrajhar

 

S5 Box