OB ZAKLJUČKU ZUNANJE SEZONE ODMEVEN USPEH KAMNIŠKIH LOKOSTRELCEV NA DP 900 krogov

V soboto, 27.9.2014, so nebo v Kočevju prekrivali oblaki. Temperature so bile nizke in včasih je malce porosilo.

O soncu ni bilo ne duha ne sluha in udeleženci zadnje tekme v tarčnem lokostrelstvu v letošnji zunanji sezoni so segali po toplih oblačilih. Marsikdo si je tudi nataknil rokavice, da prsti ne bi bili preveč mrzli. Takšni prsti težko natančno potegnejo tetivo in izvedejo kvaliteten strel.

Lokostrelski klub Orel iz Kočevja je bil letošnji organizator Državnega prvenstva 900 krogov. Gre za edinstveno tekmo, v kateri se srečajo tekmovalci ne samo z ukrivljenim (olimpijskim) in sestavljenim lokom, temveč tja pridejo lahko tudi lokostrelci z golim in dolgim lokom in skupaj streljajo na tri razdalje. Rezultati se beležijo po spolu, slogu in starostni kategoriji. Na vsako razdaljo izstrelijo 10 x 3 puščice.

Na tekmo se je prijavilo 18 Kamničanov, kar je bilo najvišja udeležba med prijavljenimi klubi. Tekmovalo je 151 tekmovalcev iz 27 slovenskih klubov.

Kamničani so zopet pokazali svojo premoč in veselili smo se številnih medalj, ki so jih naši fantje in dekle odnesli domov. Največji klubski uspeh pa je predstavljal uvrstitev kar 8 kamniških lokostrelcev med prvih 10 tekmovalcev v absolutni kategoriji. Kamničani so si razdelili prvih 7 mest in 10 mesto. Absolutna kategorija je zbirka rezultatov vseh kadetov, mladincev in članov, ker so vsi streljali na iste razdalje.

Veselili smo se naslednjih rezultatov:

Mlajši dečki:

1.mesto:  HORJAK DOMEN

5.mesto:   KALIŠNIK VID

 

Mlajše deklice:

2.mesto:  KLADNIK KLARA

 

Dečki:

5.mesto:   ROŽIČ MIHA

6.mesto:   KALIŠNIK ANŽE

12.mesto: MUSAR MAKS

13.mesto: HRIBAR DOMEN

 

Kadeti:

1.mesto:    ŠTRAJHAR GAŠPER

2.mesto:    ARNEŽ LUKA

3.mesto:    RAVNIKAR ŽIGA

4.mesto:    TONIN GAŠPER

8.mesto:    WEINGERL JAKOB

9.mesto:    TONIN MATIC

10.mesto:  PODMILJŠAK ŽIGA

 

Mladinci:

1.mesto:     ŠTRAJHAR KLEMEN

2.mesto:     GJURIN LUKA

 

Člani:  

1.mesto:   KOMOČAR JAKA

2.mesto:   HABJAN DEN

 

ABSOLUTNA KATEGORIJA:

 

1.mesto:  KOMOČAR JAKA

2.mesto:  ŠTRAJHAR GAŠPER

3.mesto:  ŠTRAJHAR KLEMEN

4.mesto:  ARNEŽ LUKA

5.mesto:  HABJAN DEN

6.mesto:  GJURIN LUKA

7.mesto:  RAVNIKAR ŽIGA

10.mesto: TONIN GAŠPER

17.mesto: WEINGERL JAKOB

18.mesto: TONIN GAŠPER

19.mesto: PODMILJAŠK ŽIGA

 

Zdaj, ko se je zunanja sezona zaključila, smo lahko v Lokostrelskem klubu Kamnik s doseženimi rezultati na državnih in mednarodnih tekmah več kot zadovoljni. Naši fantje in dekleta so pod vodstvom treh klubskih trenerjev ( Matej Zupanc, Matija Žlender in Den Habjan) dosegali naslove državnih prvakov, podirali državne rekorde in se uvrščali kot člani slovenske reprezentance na vidna mesta na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Nimesu, Francija (JAKA KOMOČAR, GAŠPER ŠTRAJHAR), na evropskem mladinskem prvenstvu v Ljubljani ( GAŠPER IN KLEMEN ŠTRAJHAR, ŽIGA RAVNIKAR), na evropskem članskem prvenstvu v Echmiadzinu, Armenija  ( JAKA KOMOČAR, DEN HABJAN) in na mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu, Kitajska ( GAŠPER ŠTRAJHAR).

 

ČESTITAMO!!

 

LKK

 

 

S5 Box