DRŽAVNO PRVENSTVO V TARČNEM LOKOSTRELSTVU, Kamnik, 13.9.2014

V Kamniku je Lokostrelski klub Kamnik v soboto, 13.9.2014, na stadionu prijateljstva v Mekinjah pri Kamniku organiziral državno prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu,

katerega se je udeležilo 112 tekmovalcev in tekmovalk iz 24 klubov.

Kot že tolikokrat letos, je organizatorju in tekmovalcem močno zagodlo vreme. Ves dan je deževalo, kar je oteževalo doseganje vrhunskih rezultatov. Kljub vsemu so vsi tekmovalci vztrajali do konca tekme in dosegli glede na prej omenjene pogoje odlične rezultate. Organizator je bil skupaj s sodniki primoran tekmo prilagoditi danim razmeram.

 

Z veseljem smo ploskali našim kamniškim tekmovalcem in tekmovalkam, ki so skoraj v vsaki kategoriji z ukrivljenim lokom stali na stopničkah tako na državnem kot na absolutnem državnem prvenstvu in s tem dokazali, da so se dobro pripravili za nastop na tem tekmovanju.

 

Rezultati kamniških lokostrelk in lokostrelcev:

Mlajši dečki:

1.mesto: HORJAK DOMEN

5.mesto: KALIŠNIK VID

Mlajše deklice:

1.mesto: KLADNIK KLARA

Dečki:

1.mesto: ROŽIČ MIHA

6.mesto: KALIŠNIK ANŽE

7.mesto: MUSAR MAKS

Deklice:

2.mesto: VENE EVA

Kadeti:

1.mesto: ARNEŽ LUKA

2.mesto: ŠTRAJHAR GAŠPER

3.mesto: RAVNIKAR ŽIGA

4.mesto: TONIN GAŠPER

7.mesto: WEINGERL JAKOB

10.mesto: PODMILJŠAK ŽIGA

Kadetinje:

5.mesto: HARING JUGOVIĆ NIKOLINA

Mladinci:

1.mesto: ŠTRAJHAR KLEMEN

4.mesto: GJURIN LUKA

Člani:

1.mesto: HABJAN DEN

2.mesto: KOMOČAR JAKA

Ekipno državno prvenstvo:

Člani:

1.mesto: HABJAN DEN, KOMOČAR JAKA, ŠTRAJHAR KLEMEN

Kadeti:

1.mesto: ARNEŽ LUKA, ŠTRAJHAR GAŠPER, RAVNIKAR ŽIGA

2.mesto KAMNIK 2: TONIN GAŠPER, WEINGERL JAKOB, PODMILJŠAK ŽIGA

Absolutno državno prvenstvo, člani:

3.mesto: ŠTRAJHAR KLEMEN

Zunanja sezona se počasi zaključuje. Kamniški lokostrelci so z letošnjo zunanjo sezono lahko zelo zadovoljni. Vrhunske uvrstitve so člani LK Kamnik dosegali tako na mladinskem evropskem prvenstvu v Ljubljani kot na članskem evropskem prvenstvu v Armeniji, prav tako pa uvrstitev na mladinske olimpijske igre na Kitajskem, poleg tega pa še lepo število naslovov državnih prvakov. Skratka, za nami je izredno uspešno leto 2014.

Kamniške tekmovalce čakata še dve pomembni tekmi in sicer državno prvenstvo 900 krogov v Kočevju in evropski ekipni klubski pokal v italijanskem mestu Rovereto, kamor bodo odpotovali trije najboljši Kamničani in sicer Komočar Jaka, Habjan Den in Štrajhar Klemen ( spremljal jih bo klubski trener Matej Zupanc), kjer bodo med najboljšimi evropskimi klubskimi ekipami branili lansko srebrno medaljo, ki so jo dosegli po razburljivem finalu septembra 2013 na stadionu prijateljstva v Mekinjah pri Kamniku, kjer je Lokostrelski klub Kamnik organiziral prej omenjeno tekmo na zelo visokem nivoju.

LKK

 

S5 Box