GAŠPER STRAJHAR NA MOI 2014

V soboto, natančno 16.8.2014, se je v mestu Nanjing na Kitajskem s slovesno otvoritvijo začel največji letošnji spektakel za mlade športnike

v starosti od 15-18 let in sicer letne  Mladinske Olimpijske igre, ki bodo v zgodovini druge po vrsti. Prve igre so leta 2010 organizirali v mestni državi Singapur. To so igre, ki združujejo najboljše mlade športnike s celega sveta, kateri so se na to veliko tekmovanje uvrstili skozi gosta sita kvalifikacij.

Državo Slovenijo bo na teh OI zastopalo 32 fantov in 16 deklet, ki bodo tekmovali v 14. športnih panogah in sicer:

-          atletika          ( štiri tekmovalke)

-          badminton    ( en tekmovalec in ena tekmovalka)

-          golf                 ( en tekmovalec in ena tekmovalka)

-          jadranje         (en tekmovalec)

-          judo                (dve tekmovalki)

-          kajak-kanu    (dva tekmovalca)

-          kolesarstvo   (dva tekmovalca in dve tekmovalki)

-          košarka          (štirje tekmovalci in štiri tekmovalke)

-          lokostrelstvo( en tekmovalec in ena tekmovalka)

-          plavanje         (dva tekmovalca in dve tekmovalki)

-          rokomet         ( štirinajst tekmovalcev)

-          strelstvo         (en tekmovalec)

-          teakwondo    (en tekmovalec)

-          veslanje          (dva tekmovalca)

MOI 2014_velika

Kamničani pa smo lahko izredno ponosni, da imamo v olimpijski vrsti kar tri kamniške mlade športnike, ki so izredno talentirani v svoji športni panogi in sicer:

GAŠPER ŠTRAJHAR,  lokostrelstvo , GREGOR KLOBČAR, košarka in PETER ZUPANČIČ, kolesarstvo

GAŠPER ŠTRAJHAR

Gašper,  ki bo jeseni nadaljeval šolanje na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani kot dijak 3.letnika, se je Lokostrelskemu klubu Kamnik priključil pred sedmimi leti. Svojo prvo športno pot je začel pri Košarkarskemu klubu Mavrica, nadaljeval pri Triatlonskemu klubu Trisport Kamnik, kasneje pa se je pridružil svojemu bratu Klemenu na treningih lokostrelstva. Čeprav je v svoji duši še vedno tudi košarkaš, je na treningih lokostrelstva kmalu pokazal svoj talent in njegova lokostrelska športna pot se je začela iz leta in v leto vzpenjati.  Številni nazivi državnega prvaka in osvojeni državni rekordi so bili podlaga za uvrstitev v državno mladinsko selekcijo, kasneje pa tudi v mladinsko reprezentanco. Njegov vzornik je bil starejši brat Klemen, za katerega je stiskal pesti na Olimpijskih igrah v Londonu. Že takrat si je Gašper zastavil cilj, da bo  naredil vse, da se uvrsti na Mladinske Olimpijske igre. Ta cilj je bil dosežen  leta 2013, ko je na Svetovnem mladinskem prvenstvu v mestu Wuxi na Kitajskem, kjer je z   uvrstitevijo med  šestnajst najboljših pristreljal  slovensko kvoto  za nastop na  MOI v moški konkurenci. Gašper je z dobrimi rezultati, ki so sledili, svoj nastop na MOI še potrdil in bil letos izbran na slovenskega moškega predstavnika v lokostrelstvu. Na naše veliko veselje pa se mu bo v slovenskih lokostrelskih vrstah pridružila tudi IVANA LAHARNAR iz Črnomlja ki je na Mladinskem evropskem prvenstvu  maja 2014 dosegla slovensko žensko kvoto za nastop na MOI. Tako Gašper kot Ivana se bosta v Nanjingu pomerila z 32 lokostrelci oz. z 32 lokostrelkami. Uvrstitev v tako ozek izbor je za slovensko lokostrelstvo velik uspeh. Gašperja in Ivano bo v Nanjing spremljal trener MATEJ ZUPANC.

Vsem našim mladim olimpijcem želimo veliko uspeha na MOI in da bi jim ta dragocena življenska izkušnja v olimpijskem duhu dala čim več poleta naprej v doseganje še več kot si sploh lahko želijo.

Fantje in dekleta, srečno!

ČLANI LK KAMNIK

 

S5 Box