4.MESTO NA SVETOVNEM ŠTUDENTSKEM PRVENSTVU V LOKOSTRELSTVU: KOMOČAR JAKA, LK Kamnik

Kar 91 tekmovalcev iz 32 držav se je v moški kategoriji z ukrivljenim lokom pomerilo na Svetovnem študentskem prvenstvu,

ki je od 2.7.-5.7.2014 potekalo na Poljskem v mestu Legnica. Moško ekipo z ukrivljenim lokom so sestavljali trije tekmovalci in vsi trije so člani so člani Lokostrelskega kluba Kamnik in sicer:  JAKA KOMOČAR, DEN HABJAN in KLEMEN ŠTRAJHAR. Poleg teh treh fantov so slovensko reprezentanco sestavljala tudi dekleta in sicer: Brina Božič in Darja Verbič iz LK Ankaran in Najka Tomat iz LK Škofja Loka z ukrivljenim lokom in Toja Černe iz Lk Feniks Kranj s sestavljenim lokom.

Prvi dan tekmovanja so se naši trije fantje odlično izkazali v kvalifikacijah. Najboljši je bil DEN HABJAN MALAVAŠIČ, ki je z 660 krogi osvojil odlično 6.mesto, sledil mu je KLEMEN ŠTRAJHAR na 16.mestu z 648 krogi in JAKA KOMOČAR na 27.mestu s 641 krogi.

Drugi dan pa so se fantje borili v izločilnih dvobojih, kjer sta Klemen in Den pristala na 17.mestu, medtem ko je Jaka napredoval vse do polfinalnih dvobojev, kjer je moral priznati premoč odličnemu Poljaku Faldziski Macieju, ki je v finalnemu dvoboju osvojil 2.mesto. Jaka se je v dvoboju za bron pomeril s Francozom Danielom Lucasom, ki je na koncu Jaka premagal s 7:3. Jaka se je odlično boril, toda igra živcev je bila na strani Francoza.

JAKA KOMOČAR je na koncu osvojil odlično 4.mesto, kar je zanj, za Slovenijo in za LK Kamnik izjemen uspeh.

Tudi naše lokostrelke so bile odličnein se v domovino  vrnile z medaljo in sicer Toja Černe je s sestavljenim lokom osvojila 3.mesto, ekipno pa so bile dekleta u ukrivljenim lokom na 5.mestu


LKK


SP Legnica_2014_1


SP Legnica_2014_2

 

S5 Box