Grand Prix 2014 Leg 1 - odlični rezultati slovenskih lokostrelcev

V bolgarskem glavnem mestu Sofija je od 16.6. do 26.6.2014 potekala prva letošnja lokostrelska tekma za Grand Prix.

Veseli smo bili nad odločitvijo, da bodo na tej svetovni tekmi tekmovala tudi dva člana našega kluba in sicer JAKA KOMOČAR in DEN HABJAN, ki sta si nastop zaslužila z dobrimi predhodnimi rezultati in tako sta skupaj z ostalimi slovenskimi reprezentanti odpotovala v Bolgarijo.

Izredno slabo vreme pa ni preprečilo vrhunskih rezultatov naših fantov in deklet, saj je JAKA KOMOČAR v kvalifikacijah osvojil odlično 3.mesto izmed 91 tekmovalcev iz 43 držav. Pristreljal je fantastičnih 666 krogov in s tem podrl državni rekord, ki ga je pred časom postavil sam in sicer za 3 kroge. DEN HABJAN je s 645 krogi osvojil 20.mesto.

Skupaj z reprezentančnim kolegom Rokom Bizjakom iz Postojne sta na naše veliko veselje z 1966 krogi podrla ekipni državni rekord, ki je bil star dolgih 18 let in je izviral iz nastopa slovenske ekipe na Olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996.

Po zaključenih dvobojih individualno je z odličnim nastopom Jaka osvojil 8.mesto, Den pa 17.mesto. V mešanih ekipah sta nastopila JAKA KOMOČAR in BRINA BOŽIČ ( LK Ankaran) in izmed 15 ekip osvojila fantastično 2.mesto. Vendar zbiranje medalj se še ni končalo. Po ekipnih dvobojih je naša izvrstna ekipa ( Komočar, Habjan, Bizjak) osvojila 3.mesto izmed  19 ekip, prav tako pa je zmago pri sestavljenem loku slavila TOJA ČERNE iz LK Feniks, ki je letos v izvrstni formi in skupaj s klubskim kolegom DEJANOM SITARJEM v mešanih dvojicah osvojila 2.mesto.

 

ČESTITAMO!!


GP Sofija_2014

 

S5 Box