ZUNANJE ŠOLSKO DRŽAVNO PRVENSTVO in DOBRODELNA TEKMA v Stožicah, 17.5.2014

Lokostrelska zveza Slovenije je s pomočjo LK Orel pred samim začetkom Evropskega mladinskega prvenstva v Stožicah 

na istem prizorišču v soboto, 17.5.2014, organizirala Zunanje državno prvenstvo za osnovne in srednje šole. Naši mladi tekmovalci so se imeli priložnost pomeriti na prelepem stožiškem strelišču, ki je že bilo nared za najboljše evropske lokostrelce. Velikost in videz prizorišča je presenetila tako tekmovalce kot starše, ki do sedaj še niso videli takšnega prizorišča. Tekmo so si ogledali tudi nekateri predstavniki že prispelih reprezentanc in izrekli začudenje nad množično udeležbo naših mladih lokostrelcev.

Na tekmi je nastopilo pribl. 220 tekmovalk in tekmovalcev. Rahel dež na začetku ni kljuboval rezultatom tekmovalcev, ki so streljali na 10 in 25 m, na podaljene medalje in njihove srečne dobitnike pa je že posijalo sonce.

Tudi iz kamniškega kluba je bilo prijavljenih 20 tekmovalk in tekmovalcev.

Vse rezultate najdete na povezavi:

 

http://www.archery-si.org/modules/tekme/uploads/files/rezultati1-2014-05-17-68-428.pdf

 

DOBRODELNA TEKMA v Stožicah, 17.5.2014

 

Po šolski tekmi je LZS organizirala še dobrodelno tekmo za pomoč dvema lokostrelcema in sicer Mitji Podkrajšku, za odpravo posledic vodne ujme in lokostrelki Tatjani Suljanovič, kateri je požar uničil dom. Na vabilo o donaciji se je odzvalo veliko ljudi, tako tekmovalcev kot staršev, ki so donirali denarna sredstva za omenjena kolega v stiski. Polovica se je tudi pomerila v vseh slogih in starostnih skupinah.

Lepa tekma, ki je potekala obsijana s soncem, se je zaključila z malico in pecivom, ki so ga množično prinesle lokostrelke in njihove mame.

 

Sredstva smo donirali tudi Kamničani, nekateri pa so se pomerili tudi na tekmi.

 

http://www.archery-si.org/modules/tekme/uploads/files/list-2014-05-17-70-431.pdf

 

 

 

 

S5 Box